Terug

Bericht

Helmond deelnemer project Stimulering Gezondheid Kwetsbare Groepen

Stimulering Gezondheid Kwetsbare Groepen door Persoonlijke Preventie via e-Health

 

De gezondheidsverschillen in Nederland zijn groot. In wijken waar meer armoede heerst, wordt meer gerookt, komen meer hartinfarcten voor en slikken bewoners meer antidepressiva. Inzicht in de eigen gezondheid is een startpunt voor gezonder leven. E-health toepassingen zijn beschikbaar om de eigen gezondheid in beeld te brengen.

In steeds meer steden in Nederland werken verschillende partijen samen om de gezondheid van mensen in een kwetsbare positie (lage SEP) te stimuleren via e-health én door middel van een integrale wijkaanpak. Zij zetten de Persoonlijke Gezondheidscheck (van &Niped) óf Mijn Positieve Gezondheid (van iPH) in. Dit in combinatie met een gesprek dat het bewustzijn rond hun gezondheid vergroot en ze uitnodigt te werken aan de verbetering daarvan draagt bij aan de verbetering van gezondheid in Nederland.

Per wijk benaderen zij minimaal 25 mensen om ook macro-informatie over de gezondheidssituatie te kunnen destilleren. Dit gaat samen met een onderzoek van het Erasmus MC naar de effectiviteit van de aanpak en het proces eromheen.

Groeiend aantal pilots in Nederland
De projectgroep van Stimuleren Gezondheid Kwetsbare Groepen door Persoonlijke Preventie via E-healthis de laatste maanden op zoek geweest naar nieuwe pilots in Nederland. We hebben kennisgemaakt met verschillende initiatiefnemers die zich aan het voorbereiden zijn om dit najaar te starten. Daarnaast zijn we nog in gesprek in twee andere steden. De volgende gemeenten en initiatiefnemers hebben zich aangemeld:

  • Marknesse, gemeente NOP, initiatiefnemer Lilian Mulder (huisarts)
  • Noord Nederland, initiatiefnemer Healty Aging Network Northern Netherlands
  • Amsterdam, initiatiefnemer stichting Gouden Mannen
  • Rotterdam Feyenoord, initiatiefnemer Maarten Stiggelbout van SPC Rijnmond
  • Gezond Helmond, initiatiefnemer Wim Tilburgs van stichting je leefstijl als medicijn

Op 23 september deelt Helmond zijn plannen op het eerstvolgende webinar georganiseerd door initiatiefnemer VitaValley

https://vitavalley.nl/iedereen-gezond-groeiend-aantal-pilots-om-gezondheid-via-e-health-te-stimuleren/

 

» Meer informatie..
Gemiddelde (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..