Naar content

InfoZelf iets plaatsen op #GezondHelmond


#Gezond Helmond biedt deelnemers die inloggen een mogelijkheid om te reageren op de inhoud (tekst), de inhoud te waarderen (sterren) en zelf inhoud toe te voegen in een van de portlets:

Nieuws (tekstberichten)
Kalender (activiteiten op datum en tijdstip)
Organisatie (contactgegevens, omschrijving, activiteiten)
Vraagbaak (vraag of antwoord)
Media, Prikbord etc

Bijdragen van deelnemers worden zichtbaar voor anderen nadat de moderator van #GezondHelmond de inhoud heeft geaccepteerd.

#Gezond Helmond telt openbare pagina’s met inhoud die door iedere bezoeker te zien is. Pas na inloggen worden de extra mogelijkheden voor deelnemers zichtbaar. Via een extra knop opent een venster voor het toevoegen van een nieuwsbericht, kalenderactiviteit of organisatie. Voor alle soorten inhoud geldt dat er een thema kan worden gekozen waarbinnen het onderwerp valt (een van de pijlers van positieve gezondheid).

• Nieuws
Deelnemers kunnen hier een tekst met afbeelding invoeren en een link toevoegen naar een website of een document op een externe webpagina.

• Kalender
Deelnemers kunnen hun activiteit omschrijven en aangeven of het een eenmalige of herhalende activiteit is. Ook is het mogelijk een aanmeldknop te activeren waarmee anderen zich kunnen aanmelden voor de activiteit.

• Organisatie
Deelnemers kunnen hun organisatie - of initiatief omschrijven met alle contactgegevens. Postcode is verplicht om de organisatie op de (sociale) kaart te laten verschijnen. Door trefwoord (of meerdere) toe te voegen kunnen anderen gericht op zoek gaan in een trefwoordenlijst.

Wie een Organisatie heeft geplaatst is de beheerder daarvan kan daarna ook specifieke activiteiten of initiatieven aan die organisatie koppelen. Deze verschijnen dan naast de gegevens van de organisatie en kunnen met een link worden geopend.

Andere mogelijkheden voor de beheerder van een organisatie:
het activeren van een Oproepservice waarmee deelnemers en/of bezoekers een mogelijkheid krijgen om te chatten of beeldbellen met de organisatie. Er kunnen meerdere medewerkers aan worden gekoppeld met ieder andere tijden waarop ze bereikbaar zijn.
het toevoegen van medebeheerders zodat ook andere medewerkers van een organisatie de gegevens kunnen aanpassen of uitbreiden.

Werken met de vraagbaak


In de vraagbaak van #GezondHelmond kunnen deelnemers kunnen hun vraag aan de community stellen of een vraag van een ander beantwoorden.

Een vraag stellen kan anoniem of persoonlijk, met het tonen van naam en profielfoto. Een antwoord geven kan niet anoniem, om vervelende antwoorden te voorkomen. Vragen en antwoorden kunnen (geanonimiseerd) door alle bezoekers worden gelezen. 

Naast antwoorden van deelnemers geeft het systeem zelf ook suggesties door het matchen van gestelde vragen met inhoud die relevant kan zijn. Bijvoorbeeld een organisatie die je verder kan helpen of een activiteit die bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Deze suggesties kunnen ook aan elkaar worden gegeven door deelnemers.
 

Samen een groep starten


#GezondHelmond biedt deelnemers de gelegenheid om zelf groepen te starten en anderen daarin toe te laten als groepslid. De groepsleden kunnen ook binnen de groep nieuws, activiteiten, media (documenten, afbeeldingen, video en audio) met elkaar delen.

De groepseigenaar wordt moderator en kan bepalen of het lidmaatschap openbaar, op verzoek of besloten is. Ook kunnen de rechten die de groepsleden krijgen per portlet worden ingesteld. Zo kan een moderator bepalen wie op welke plek iets mag plaatsen of kiezen voor alleen-lezen en het toevoegen van berichten overlaten aan een redactie.

Een moderator kan ook instellen of deelnemers hun bijdrage wel/niet kunnen rondmailen naar de andere deelnemers. Dit staat standaard uit om ongewenste hoeveelheden mail te voorkomen. Deelnemers kunnen het ontvangen van dergelijke mail ook uitzetten in hun privacy-instellingen.

Het hangt verder van de soort groep af wat het bereik is van de inhoud en wie de inhoud kan lezen:

• Openbare groep
Zichtbaar in het groepenoverzicht. Deelnemers die zich aanmelden worden automatisch groepslid.
• Op verzoek groep
Zichtbaar in het groepenoverzicht. Deelnemers die zich aanmelden worden pas na goedkeuring door de groepsmoderator groepslid.
• Besloten groep
Niet zichtbaar in het groepenoverzicht. Deelnemers kunnen alleen groepslid worden op uitnodiging van de moderator.